Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

GPCC på Sandblomdagen: Möte - bemötande i sjukvården

Tid: 2017-10-26 kl 13:30
Plats: Lund - Aulan, Skånes universitetssjukhus, Lund

Evenemangstyp: Föreläsning

GPCCs centrumföreståndare Inger Ekman och patient & närståenderepresentant Hans-Inge Persson medverkar i denna årliga föreläsningsdag på temat Möte - bemötande i sjukvården.

Föreläsare: Se ovan.

GPCC på Kvalitetsmässan: Bemötande - på patientens villkor

Tid: 2017-11-15 kl 10:30
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24

Evenemangstyp: Föreläsning

Det finns väldigt mycket i själva bemötandet som kan orsaka stora skador, och andra saker som kan bidra till mycket läkning och tillfrisknande. Vilken betydelse har bemötandet för tillfriskningsprocessen? Är det t ex vården som ska bjudas in som partner i patientens liv och inte tvärtom, och är det personalen som ska vara följsamma snarare än patienten? Om bra och dåliga möten med vården ur ett patientperspektiv, om makt-assymetri i psykiatrin samt diskussion utifrån läroboken "den inhumana vården".

Föreläsare: Mikaela Javinger, skribent, psykiatridebattör, föreläsare om psykisk ohälsa samt GPCCs personråd för patienter och närstående.

Nationellt nätverksmöte för verksamheter som implementerar personcentrerad vård (PCV)

Tid: 2017-11-16 kl 09:00
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A - Antarktis

Evenemangstyp: Workshop

Vi bjuder in dig som har, håller på eller ska implementera personcentrerad vård i din verksamhet. Workshopen börjar med en utblick över vad som händer just nu inom PCV såväl nationellt som internationellt samt vilka utmaningar vi står inför.

Föreläsare: Inger Ekman, professor och centrumföreståndare för Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet (GPCC); Catarina Wallengren, lektor och ansvarig för utbildning och implementering av personcentrerad vård, GPCC; Katja Finger, ansvarig för utveckling av implementering av personcentrerad vård, GPCC Implement AB (svb); Anna Bergström, lektor och ansvarig för utbildning och implementering av personcentrerad vård, GPCC och Nina Ekman, sjuksköterska och doktorand, GPCC.

GPCC på Kvalitetsmässan: Hur långt räcker ett gott bemötande för att skapa god vård?

Tid: 2017-11-16 kl 14:30
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24

Evenemangstyp: Debatt

Bemötandet i svensk sjukvård får dåligt betyg i olika mätningar. Socialstyrelsen arbetar med att vidareutveckla ett utbildningsmaterial på temat, som beskrivs som en av de viktigaste faktorerna i deras uppdrag att främja en mer patientcentrerad vård. Hur långt räcker egentligen ett gott bemötande för att garantera en god och jämlik hälsa, vård och omsorg som främjar delaktighet och patientinflytande? Ger inte personalen redan personcentrerad vård?

Föreläsare: Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör Sahlgrenska universitetssjukhuset, Mikaela Javinger, skribent, psykiatridebattör, föreläsare om psykisk ohälsa samt GPCCs personråd för patienter och närstående och Inger Ekman, centrumföreståndare Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet - GPCC, samt Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd vid Socialstyrelsen. Moderator: Karin Klingenstierna.


Sida 1 av 1 

Kalendarium

1 september - 30 september

För tillfället finns inga aktuella kalenderhändelser som matchar din filtrering

Sidansvarig: Jeanette Tenggren Durkan|Sidan uppdaterades: 2014-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?