Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbyte med personcentrerad vård i fokus

Nyhet: 2017-12-07

Kristina Rosengren och Margret Lepp från institutionen för vårdvetenskap och hälsa är just nu på lärarutbyte i Yogyakarta, Indonesien. Utbytet är organiserat genom det SIDA-finansierade programmet Linneus-Palme och fokus ligger på undervisning bland annat om personcentrerad vård. 

-Vi har blivit mycket väl emottagna, säger Kristina Rosengren, vilket bilden från vårt studiebesök på en Puskasmas (motsvarighet till vårdcentral) visar.

Under sin resa i Indonesien besöker Kristina Rosengren och Margret Lepp bland annat School of Nursing vid Faculty of Medicine på Universitas Gadjah Mada (UGM), där de undervisar studenter och sjuksköterskor.

-Jag har som lärare och forskare knuten till GPCC gjort en presentation av GPCC och undervisat om personcentrerad vård. Jag har även även presenterat en av mina studier kring första linjens chefers erfarenheter av att implementera personcentrerad vård på en medicinklinik berättar Kristina Rosengren.

Undervisningen har riktat sig till såväl sjuksköterskor på UGM’s teaching hospital som för mastersstudenter på UGM. Personcentrerad vård mottogs mycket positivt med många reflektioner kring att vilja arbeta personcentrerat rapporterar Kristina Rosengren.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-08-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?