Se dialogen om personcentrerad vård mellan Brendan McCormack och Inger Ekman

Nyhet: 2018-12-03

Professor Brendan McCormack och GPCCs professor Inger Ekman är välkända forskare inom personcentrerad vård. I denna film möts de i en dialog om kärnan i personcentrerad vård och om hur den kan appliceras och implementeras. Dialogen modereras av professor Joakim Öhlén, Sahlgrenska akademin.

Dialogen är på engelska utan svensk text och filmades 22 oktober 2018 på institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Navigera genom filmen

Det finns ett ”kapitelvalsverktyg” i övre vänstra hörnet på filmrutan, som kan användas till att navigera genom filmen till olika hållpunkter; de individuella presentationerna och dialogen. Kapitlen är:
1. Introduction of the speakers.
2. Prof McCormack’s presentation “Person-centred Care in Context”.
3. Prof Ekman’s presentation “GPCC – From Start to Future”.
4. The dialogue.

Mer information om talarna:

Professor Brendan McCormack, Associate Director, Centre for Person-centred Practice Research at Queen Margaret’s University, Edinburgh (QMU) Länk till personlig webbsida.

Professor Inger Ekman centrumföreståndare Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet GPCC. Länk till personlig webbsida.

Brendan McCormack, Inger Ekman och Joakim Öhlén