Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till vår populära kurs i personcentrering filosofiska grunder

Nyhet: 2018-03-23

Sök till vår populära kurs ”Begrepp av betydelse för personcentrerad vård – filosofiska grunder”. Kursen är på 7,5 högskolepoäng, och ges i år för sjunde gången.

Kursen innehåller teoretiska och filosofiska grunder för personcentrerad vård utifrån framför allt filosofen Paul Ricoeur, samt grundliga genomgångar av begreppen person, personalism, personcentrering, samt personcentrerad vård. Kursdeltagarna får även möjligheten att få sina egna forskningsprojekt kritiskt granskade i relation till dessa begrepp.

- Tidigare kursdeltagare har uppskattat alla tillfällen för diskussion i smågrupper och tillsammans med lärare, berättar Lisen Dellenborg, som är kursansvarig. Under de intensiva campusträffarna har doktoranderna och lärare tillsammans lyckats skapa en fruktbar miljö för lärande.

Kursen, som har gått varje år sedan 2012, riktar sig alltså till personer som går forskarutbildning. Ungefär ett tjugotal studenter brukar gå kursen varje gång, vilket innebär att totalt mellan 80 och 100 personer har gått den sedan den sjösattes.

Under november och december 2018 kommer kursen att ges, med två intensiva tredagars campustillfällen samt ett examinationsseminarium i januari 2019. Campus ett är planerat till 12-14 november och campus två 5-7 december.

Anmälan kan göras till tanja.johansson@sahlgrenska.gu.se eller till lisen.dellenborg@gu.se.

Mer information, samt kursplan och litteraturlista finner du här.

Vill du veta mer om personcentrerad vård på egen hand är ett sätt att spela PCV-spelet, en gratis spel-app. Läs mer om det och hur du laddar ner det till din mobil eller surf-platta här.
 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-08-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?