Välkommen att läsa och kommentera förslaget till europeisk standard för patientdelaktighet i personcentrerad vård

Nyhet: 2019-06-18

SIS informationsblad om standardenVälkommen att läsa och kommentera förslaget till europeisk standard: Patient involvement in health care - Minimum requirements for person-centred care.

GPCC är initiativtagare till arbetet med en europeisk standard för patientmedverkan inom hälso- och sjukvården, ett arbete som har pågått sedan 2016. Nu kan vem som helst registrera sig för att läsa och kommentera förslaget till europeisk standard: Patient involvement in health care - Minimum requirements for person-centred care. SIS/TK 602 Patientdelaktighet i personcentrerad vård ansvarar för den svenska bevakningen och bidragandet till standarden.

Länk till förslaget (och kommentering).

Observera att förslagstexten är på engelska då detta gäller en europeisk standard, som även kommer att gälla i Sverige. Även kommentarerna måste därför göras på engelska, trots att detta sker via det svenska instititutet för standarder.

Remissperioden avslutas 13/8 2019, och kommentarer kan lämnas fram till detta datum.

Almedalsseminarium på temat

Standarden kommer att presenteras och diskussion inbjudes på Almedalsseminariet Kan vi standardisera patientdelaktighet? En europeisk standard för personcentrerad vård tar form.

Tisdag 2/7 kl. 10:15 - 11:00, sal E31, E-huset, Uppsala universitet. Seminariet är ett samarrangemang med SIS. Länk till seminariet i Almedalsveckans program.

Sprid gärna informationen vidare om att förslaget nu finns tillgängligt för läsning och kommentarer.

Mer information om standarden och kontaktuppgifter finns här:

På GPCCs webbplats
och