Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GPCC i Almedalen: Personcentrerad vård - hur kommer vi dit?

Seminarium

En omställning till personcentrerad vård innebär stora vinster för vården ur både patient- personal-, effektivitets- och ekonomiskt perspektiv. Men det innebär också en stor förändring mot "vanlig vård". Hur kan man då gå man från vision till verklighet? Vi besvarar era frågor. Frallor serveras - först till kvarn!

Personcentrerad vård har de senaste åren väckt intresse. Många ser att en personcentrering skulle kunna vara svaret på många frågor, som att sträva mot ökad patientinvolvering, ökad patientsäkerhet och jämlikare vård, men även vara kostnadsbesparande och använda resurser på ett effektivare sätt. En del verksamheter och även hela regioner och landsting har nu tagit beslut om att införa ett personcentrerat arbetssätt. Men hur går man då från vision till verklighet? Vad är de stora och små hindren? Många har funderingar och frågor, och hör av sig till oss på GPCC. Därför vill vi öppna upp detta seminarium för era frågor. Vi är en panel bestående av forskare, pedagog, patientrepresentant, teoretiker och verksamhetschef som påbörjat denna resa. Skicka in era frågor innan seminariet, senast 28/6 på vår hemsida. Vi väljer ut de vanligaste frågorna och försöker besvara dessa ur alla våra perspektiv.

Föreläsare: Hans-Inge Persson, Författare, samhällsdebattör, verksamhetsutvecklare, samt GPCCs Personråd för patienter & närstående, Catarina Wallengren och Irma Lindström Kjellberg, Utbildnings- och implementeringsansvariga, GPCC, Marie Härlin Ohlander, Verksamhetsområdeschef Psykiatri, Region Gotland, Bengt Kristensson Uggla, Teoretisk och strategisk rådgivare GPCC, professor i filosofi, kultur och företagsledning, Åbo Akademi, Lars Wallin, GPCC, professor i omvårdnad Högskolan Dalarna & forskningschef, LT Dalarna

Datum: 2017-07-03

Tid: 12:00 - 13:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet - GPCC

Plats: Sal B51, B-huset (Maltfabriken), Cramérgatan 3, 621 57 VISBY, Uppsala Universitet, Campus Gotland,

Evenemangslänk: Läs mer om GPCC i Almedalen: Personcentrerad vård - hur kommer vi dit?

Avgift: nej

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan

Telefon: 0766-186929

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?