Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Exclusion/ Inclusion in healthcare meetings: en konstinstallation som vänder på perspektiven

Föreställning

Välkomna att besöka en spännande och tankeväckande konstinstallation om personcentrerad vård som äger rum i Göteborg samma vecka som Kvalitetsmässan pågår. Installationen är en del av den internationella konferensen PARSE Conference on EXCLUSION 2017.
OBS!!! Ta med denna inbjudan för inträde.

Samma vecka som Kvalitetsmässan pågår även en internationell konferens kring konstnärlig forskning PARSE (Platform for artisctic research Sweden) Conference on EXCLUSION 2017 som Göteborgs universitet står värd för. Därför kan vi med glädje bjuda in er som ska besöka Kvalitetsmässan, samt andra intresserade, att uppleva en konstinstallation på temat personcentrerad vård.
Exclusion/ Inclusion in healthcare meetings: en konstinstallation som vänder på perspektiven
Kliv in i en installation som genom konstnärlig gestaltning vänder och vrider på perspektiven i vårdmötet. Vem är den unika personen bakom anamnesen? Hur ser vi varandra som subjekt och objekt in vårdmötet? Vad betyder den blick som vänds mot mig? eller från mig? Hur hanterar vi, i vårdsituationen, vår potential att skapa och omskapa varandra, både som roller och som personer? Syftet med installationen är att väcka diskussion om vad som händer i det komplexa samspelet mellan parterna i vårdmötet, bland annat genom att besökaren själv får pröva olika blickpositioner.

OBS!!! Ta med denna inbjudan för inträde.

Besöksinformation:
Installationen kan upplevas av både svensk- och engelsktalande. Man besöker den genom att bara dyka upp någon gång under utställningens öppettider. Räkna med att besöket tar c:a 15-30 minuter. OBS! Ta med denna inbjudan, då installationen inte är öppen för allmänheten, utan endast inbjudna besökare samt konferensdeltagare.

DATUM: 15-17/11.

Öppettider:
15/11: 12.00 - 14.30 + 20.00 - 22.00. 16/11: 08.30 - 10.00 + 12.00 -14.30. 17/11:08.30 - 10.00 + 12.00- 14.30

PLATS: Galleri Monitor, Chalmersgatan 4.
Närmaste hållplats: Valand. (Spårvagn 4 och 5, samt buss 52 går dit från Svenska Mässans hållplats Korsvägen.) Det tar annars c:a 20 minuter att promenera dit från mässan. Det finns många caféer och restauranger i området.

Föreläsare: Bakom installationen står Victoria Brattström, regissör och skådespelare samt doktorand på GPCC med avhandlingsprojektet: Playing oneself as if another: acting and directing strategies as practical approaches in person-centred health care. http://gpcc.gu.se/forskning/forskningsprojekt/acting-and-directing-strategies-as-practical-approaches-in-person-centred-care . Installationen ingår i ett tvärvetenskapligt samarbete med Linda Sternö, filmskapare och lektor på Akademin Valand och Helena Dahlberg, idéhistoriker och forskare inom GPCC.

Datum & tid: 2017-11-15 kl 12:00 till 2017-11-17 kl 14:30

Kategorier: Teater

Arrangör: PARSE, Göteborgs universitet och GPCC

Plats: Galleri Monitor, Chalmersgatan 4

Evenemangslänk: Läs mer om Exclusion/ Inclusion in healthcare meetings: en konstinstallation som vänder på perspektiven

Avgift: nej

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?