Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GPCC i Almedalen: Bra liv för äldre - Forskning ger nya möjligheter till bra liv för äldre

Debatt

Andelen äldre i Sverige ökar, vilket är glädjande men det innebär större utmaningar för samhället. För att äldre ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt krävs kunskapsbaserade insatser inom prevention, rehabilitering, omvårdnad som redan finns i vård och omsorg.

För att möta det ökade behovet av preventiva och personcentrerade vård- och omsorgsinsatser anser vi att politiker och vårdgivare i större utsträckning måste uppmärksamma och införa forskningsbaserade metoder. Vi utgår från skriften ¿Bra liv för äldre¿ där tolv forskare inom arbetsterapi, fysioterapi och omvårdnad har bidragit med metoder baserad på forskning som kan införas i verksamheterna redan idag. Inte nog med det ¿ vi vet att metoderna ger resultat. Därför uppmanar vi politiker, beslutsfattare och vårdgivare att införa och använda forskningsresultaten från våra professioner. Gemensamt för forskningsresultaten är att de alla visar att teambaserade insatser är mycket effektivt, inte minst för äldre med kroniska sjukdomar eller åldersrelaterade funktionsnedsättningar och för multisjuka.

Föreläsare: Anna Nergårdh, särskild utredare, Utredningen samordnad utveckling för god och nära vård Anna Werkelin Ahlin, sakkunnig hälso- och sjukvårdsfrågor, PRO Anders Henriksson, (s) 1:e vice ordförande, SKL Cecilia Winberg, vice ordförande, Fysioterapeuterna Ida Kåhlin, förbundsordförande, Sveriges Arbetsterapeuter Oili Dahl, vice Ordförande, Svensk sjuksköterskeförening Helle Wijk, universitetslektor/sjuksköterska, Göteborgs universitet/Centrum för Personcentrerad Vård Dennis Wedin, (m) talesperson i äldre frågor, Stockholm stad

Datum: 2018-07-02

Tid: 14:15 - 15:30

Kategorier: Vårdvetenskap

Arrangör: Fysioterapeuterna, Sveriges Arbetsterapeuter, Svensk sjuksköterskeförening

Plats: Visby Sal F14, F-huset, Uppsala universitet, Skeppsbron 24

Evenemangslänk: Läs mer om GPCC i Almedalen: Bra liv för äldre - Forskning ger nya möjligheter till bra liv för äldre

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan

Telefon: 0766186929

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?