Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personråd för patienter och närstående

GPCCs personråd består av 10 personer med lång personlig erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård, antingen som patienter eller närstående. Bredden av deras sammanlagda erfarenhet täcker ett stort spektrum av olika hälso- och sjukvårdsverksamheter; slutenvård, öppenvård, äldrevård och omsorg, barnsjukvård m.m. Och de har erfarenhet av ett stort antal typer av specialistvård för olika diagnoser som t.ex. diabetes, hjärtsjukdom, stroke, afasi och en väldigt ”sällsynt” diagnos, som innebär olika fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar.

Syftet med rådet är att validera GPCCs verksamhet och forskning ur ett patient- och närstående-perspektiv samt att få medlemmarnas input, samt att samskapa mening, innehåll och aktiviteter relaterat till personcentrerad vård. Rådet träffas tillsammans med medlemmar ur GPCCs ledningsgrupp normalt c:a två gånger per år, och några av medlemmarna medverkar även i olika events som GPCCs heldagsworkshopar om personcentrerad vård, samt i t.ex. Almedalen.

På denna sida finner du några av personrådets medlemmars berättelser, där de berättar om sina vårdresor och tankar om personcentrerad vård.

En lista med korta presentationer av personrådets medlemmar finner ni här.

Läs även gärna en annan personrådsmedlem Mikaela Javingers bloggtext "Orkar ni höra orden personcentrerad vård en gång till?" på nationell samordnare inom området psykisk hälsas webbsida.

 

Sidansvarig: Jeanette Tenggren Durkan|Sidan uppdaterades: 2017-04-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?