Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

PCV-spelet

 PCV-spelet logga

Lär dig mer om personcentrerad vård med vår  spelapp PCV-spelet, som finns gratis på App Store och Google Play - Nu finns även en pedagogisk handledning.

 

På GPCC arbetar vi ständigt med att sprida kunskap om personcentrerad vård genom en bukett av olika verktyg. Mer traditionella är utbildningar och läroböcker, men det senaste är PCV-spelet, en spelapp som kan laddas ner av vem som helst som vill lära sig mer om personcentrerad vård. Det kan laddas ner gratis till mobil eller surfplatta.

Som komplement till spelet har vi nu utvecklat en pedagogisk handledning, främst riktad till yrkesverksamma och utbildningsanordnare. Handledningen kan laddas ner som PDF, se nedan.

PCV-spelet vänder sig i denna första version främst till hälso- och sjukvårdspersonal, men kan spelas av vem som helst. Det är framtaget i samarbete mellan forskare, vårdpersonal, studenter och patienter, och har förverkligats i samarbete med spelutvecklingsföretaget IUS Innovations och Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård HFS.

Spelet kommer även att komma på engelska under 2019.

Kort introduktionsfilm

Se och hör Håkan Hedman och Britt-Marie Ahrnell berätta ur ett patient- och närståendeperspektiv varför de tycker att det är viktigt med personcentrerad vård. De uppmanar alla som vill lära sig mer om det att ladda ner och spela PCV-spelet.

 

Hur spelet går till

När spelaren har skapat en profil öppnas en virtuell vårdvärld där hen via en karta väljer uppdrag. Spelet är uppdelat i olika nivåer som består av olika uppdrag inom och utom spelet, en anslagstavla med filmer och texter samt en quiz. Syftet är att få spelaren att reflektera kring och lära sig mer om personcentrerad vård, dels på ett generiskt plan, men också i den egna arbetssituationen. Efter avklarat spel kan spelaren ladda hem ett diplom som kan tryckas ut och sättas upp på väggen.

- När en forskningsbaserad verksamhet och ett spelföretag möts uppstår ett spännande möte. Två kulturer har befruktat och lärt av varandra på ett spännande sätt som resulterat i ett spel om personcentrerad vård, säger Irma Lindström Kjellberg, projektledare för spelet och utbildnings- och implementeringsansvarig på GPCC.

 

PCV-spelet finns gratis på App Store och Google Play. Sök på PCV-spelet.

 

Mer information om spelet i PDF:er som kan laddas ner/tryckas ut:

Läs mer om PCV-spelet i denna folder.

Pedagogisk handledning till PCV-spelet.

 

Artiklar om PCV-spelet:

Spelet om den personcentrerade vården i Omvårdsmagasinet.

Spelet som lär ut personcentrerad vård i Dagens Medicin.

App ger dig kunskap om personcentrerad vård i Vårdfokus.


 

Sidansvarig: Jeanette Tenggren Durkan|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?